Subotnja Noć šišmiša na Medvednici

23.08.2010.

U subotu, 28. kolovoza u Parku prirode Medvednica obilježit će se Europska noć šišmiša, 14. po redu, kako bi se podigla svijest o potrebitosti njihove zaštite.

I ove se godine svim posjetiteljima poklanja besplatan posjet špilji Veternici od 10:00 – 16:00 sati.

Program se nastavlja na Medvedgradu od 18:00 – 24:00 sata koji će se za potrebe obilježavanja Europske noći šišmiša pretvoriti u Šišmišgrad.

U medvedgradskoj kuli bit će postavljena izložba na temu šišmiša, a svi usvojitelji moći će potražiti svoga šišmiša među 618 dosad usvojenih.

Posjetitelji će moći pomoću bat detektora (uređaj koji pretvara ultrazvuk šišmiša u zvuk čujan ljudskom uhu) slušati glasanje šišmiša u šetnji do Kraljičinog zdenca.

Organizatori su pripremili i koktel party sa šišmiš koktelima (Battonic, White bat, Šišmišev let, Drakula shake, Crna Kraljica... ) i šišmiš zalogajima, kao što su šišmiš slani i slatki kolačići, a za one jako gladne bit će i nekoliko šišmiš menija u Medvedgradskom podrumu.

Zvučnu kulisu činit će i ugodna glazba s lait motivom Straussove opere Šišmiš. Svoj će rad predstaviti i udruge koje se bave istraživanjem i zaštitom šišmiša – udruga Tragus, Udruga BIUS (Udruga studenata biologije – Sekcija za šišmiše), te HBSD (Hrvatsko biospeleološko društvo), u čijoj će organizaciji biti i zabavne radionice.

Obilježavanje je namijenjeno svim uzrastima posjetitelja od najmlađih do onih u najboljim godinama.

Za sve one koji dolaze osobnim automobilima prilaz Medvedgradu je preko Lukšića.

Sve u dobroj kondiciji pozivamo da dođu pješice (Šestinska crkva – Medvedgrad 45 minuta)

Cijena ulaznice na izložbu je 10 kuna, a za djecu (do 14 godina) u pratnji roditelja ulaz je besplatan.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.